صوص الديمجلاس🍡🍢
نجيب طبق فيه 4معالق كبيرة ديمجلاس بودر وربع كوب ماء ونقلب جيدا ونجيب حلة على النار وتسخن نضع معلقة زيت ومعلقة زبدة ونضع مشروم ونقلب يدبل نضع رشة توم بودر ونقلب وننزل بصوص الديمجلاس اللى بالطبق وعليه كوب كريمة ونقلب يتقل نطفى النار
طريقة كوب الكريمة
بالخلاط نضع كوب لبن بارد وعلبة صغيرة زبادى ومعلقة كبيرة نشا ورشة ملح ونخلط كذا مرة
الوايت صوص🍚
او الصوص الابيض او صوص بالجبنة
2كوب لبن بارد
2علبة صغيرة زبادى
2معلقة كبيرة نشا
رشة ملح
كوب جبنة موتزاريلا
الطريقة
نخلط بالخلاط اللبن والنشا والزبادى ورشة ملح ونخلط كذا مرة ودى هى الكريمة اللبانى وبعد الخلط نحضر حلة على النار ومعلقة صغيرة زبدة ورشة توم بودر ونقلب وننزل بالكريمة ونقلب تتقل نحط الجبنة ونطفى النار ونحطها على المكرونة
الكريمة اللبانى🍟
المقادير
كوب لبن بارد
علبة صغيرة زبادى
معلقة كبيرة نشا
رشة ملح
معلقة كبيرة بشر جبنة رومى
الطريقة
نضع بالخلاط اللبن والزبادى والنشا والملح ونخلط كذا مرة ثم نضع الكريمة بحلة وعلى نار متوسطة ونقلب تتقل وتبتدى تغلى نطفى النار ونضع الجبنة ونقلب وتترك تبرد وتستعمل مع بشاميل لاى صنية
او تستخدم لصوص الجبنة يستعمل لاى نوع
مكرونة ولو هنستعمله لصوص الجبنة يبقى نستعمله كالاتى
بعد خلطه بالخلاط نحضر حلة وعلى النار ومعلقة صغيرة زبدة ومعلقة صغيرة زيت ورشة توم بودر ونقلب وننزل بالكريمة نقلب تتقل نطفى ونضع نصف كوب بشر جبنة ونقلب وده صوص جبنة لذيذ على المكرونة او شرائح الفراخ والمشروم
صوص المطاعم🍡🍢
نصف كوب شوربة او ماء
معلقة كبيرة صويا صوص
معلقة كبيرة دقيق
معلقة كبيرة زبدة
رشة توابل لحمة ورشة ملح وفلفل اسمر وتوم بودر
الطريقة
بكوب نضع الشوربة او الماء ومعلقة الصويا صوص ونقلب ونحضر حلة صغيرة على النار ونضع معلقة الزبدة تسيح نضع معلقة الدقيق ونقلب يختفى الدقيق ننزل بالشوربة والصويا صوص والتوابل ونقلب الى ان يتقل نطفى النار
لوتحبى ضاعفى الكمية زى ماتحبى ونضع المكرونة بالطبق وعليها الصوص وممكن كمان تزودى مشروم يشوح الاول بمعلقة زبدة وزيت ورشة توم بودر ويدبل ونضعه بعد ما يتقل الصوص ونقلب ويقدم
صوص التارتار من النت 🍤
المكوّنات
1/2 كوب مايونيز
1 ملعقة كبيرة مخلل، بصل مفروم
1 ملعقة كبيرة مخلل الخيار، مفروم
1 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
1 ملعقة صغيره عصير ليمون
طريقة التحضير
في وعاء، تخلط جميع المكونات جيداً، يقدم صوص مع السمك
صوص الشيدر🍕
بحلة صغيرة نضع كوب جبنة شيدر مبشورة ونصف كوب لبن وعلى النار ونقلب تسيح الجبنة ونطفى
صوص البولونيز🍟
لحمة مفرومة
بصله مبشورة ناعم
جزرة صغيرة مبشور
نصف فلفلة حمراء مقطعة مكعبات صغيرة
نصف فلفلة صفراء مقطعة مكعبات صغيرة
طمطماية صغيرة مقطعة مكعبات صغيرة
توابل/ملح وفلفل اسمر وتوابل لحمة وتوم بودر وبابريكا وكزبرة ناشفة ورشة بسيطة قرفة
رشة سكر
2معلقة كبيرة صلصة
الطريقة
بحلة على النار تسخن نضع 2معلقة كبيرة زيت وننزل بالبصل ورشة ملح ونقلب يدبل نضع الجزر المبشور ونقلب يدبل نضع نصف اللحمة المفرومة ورشة من كل التوابل ما عدا الملح ونقلب يتغير لون اللحمة ونضع قلب الطماطم والصلصة ورشة سكر وكوب كبير ماء ساخن ونقلب وتترك تتسبك ثم نضع رشة ملح وغلوة ونطفى
صوص احمر للمكرونة🍅
بحلة على النار تسخن نحط معلقتين زيت وبشر بصلة ورشة ملح ونقلب تدبل نحط فلفل الوان مقطع مكعبات ورشة بابريكا وتوم بودر وفلفل اسمر وريحان مجفف ونقلب ونضع طمطماية مقطعة مكعبات ونقلب ونضع 4معالق كبيرة صلصة ورشة…
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق